Mijn naam is Karin van de Sanden. Al verschillende jaren werk ik als systeemtherapeut bij diverse geestelijke gezondheidszorg organisaties en nu ook bij praktijk bij de Beuk. Wat ik erg belangrijk vind in mijn werk is breed en integratief kijken en werken rondom de hulpvraag die het gezin heeft.

Gelukkig gaan er vaak dingen goed binnen een gezin, maar onbedoeld kunnen er ook situaties zijn waar je samen niet zo goed uitkomt. Misschien begrijp je elkaar niet altijd goed, verloopt de communicatie moeizaam of ontstaan er conflicten. Er kunnen meningsverschillen zijn over de opvoeding of misschien gaat het niet goed met één iemand in je gezin wat van grote invloed is op hoe je met elkaar omgaat. Vaak vind je zelf een oplossing, maar soms ontstaat er een patroon waar je samen niet goed uitkomt en die ook niet zomaar te stoppen is. Dan kan systeemtherapie (ook wel relatie- en gezinstherapie) een oplossing bieden. Als systeemtherapeut focus ik namelijk op de manier waarop mensen met elkaar omgaan, communiceren en betekenis geven aan hun klachten. Er is veel aandacht voor de onderlinge interactiepatronen en het verbeteren hiervan, zodat er ruimte ontstaat om weer positief met elkaar om te gaan. Belangrijke naasten zoals partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega’s kunnen worden betrokken bij de therapie. En ook wordt besproken wat de invloed van omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur is op de klacht die er ligt.

Voorbeelden van vragen waarvoor je terecht kunt bij mij zijn:

*Je wilt dat spanningen en ruzies binnen je gezin afnemen

*Je wilt je kind zo goed mogelijk begeleiden in het gedrag wat je kind laat zien

*Je wilt dat het contact met je partner, kind, broer of zus beter verloopt

*Je hebt het gevoel dat je klem zit tussen twee of meerdere familieleden

*Je merkt dat jij en je partner een verschillend idee hebben over de opvoeding van je kind(eren)

*Je wilt dat er verbetering en meer balans komt in gezamenlijk ouderschap voeren

*Je vindt het ingewikkeld dat anderen iets vinden van je opvoedingsstijl en zoekt een manier in hoe hier mee om te gaan

*Je wilt beter snappen wat je eigen opvoeding en wat er vroeger in je gezin speelde voor invloed heeft op jou als persoon en als ouder.

Mijn specialisaties binnen de systeemtherapie zijn: ouder-babyinterventie, ouder-kind interactie bewegingsspel (OKI-B), Re-attachbehandeling en sensorische informatieverwerking.

Registraties: NVRG, SKJ, NVPA, RBCZ, kwaliteitsregister ReAttach

Lid van Klachtenportaal Zorg