Individuele therapie & trauma

Onze diensten

Heb je het gevoel dat je vastloopt op bepaalde gebieden in je leven? Dat kan behoorlijk lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan spanning waar je maar niet van af komt. Of je loopt herhaaldelijk vast in contact met de mensen om je heen. Misschien vind je de overgang naar een nieuwe levensfase of na een verlieservaring lastig: je moet je draai in het leven opnieuw zien te vinden. Het kan ook zijn dat je overbelast dreigt te raken of het nu is op het vlak van werk of privé.

Het kan gebeuren dat er ook psychische klachten ontstaan, zoals angst of somberheid of een ingrijpende gebeurtenis. Hulpvragen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu de draad van je leven tijdelijk kwijt bent of kampt met psychische klachten die je dagelijkse functioneren beïnvloeden: in beide situaties kan individuele behandeling uitkomst bieden.

 

Hulp bij Complexe Verwerkingsprocessen en Trauma

Medewerkers in de zorg of in het bedrijfsleven kunnen te maken krijgen met zeer vervelende of zelfs traumatische ervaringen. Soms is het voor de betreffende medewerker moeilijk om dergelijke ervaringen een plaats te geven en de draad weer evenwichtig op te pakken. Ook bieden wij hulp bij rouw en complexe verwerking, acute opvang bij eenmalige schokkende ervaringen, therapeutische hulp bij intrafamiliaal geweld en misbruik, langdurige traumabehandeling bij meervoudige complexe trauma’s, therapie met vluchtelingen en oorlogsgetroffenen.

Het kan daarbij gaan om plotselinge gebeurtenissen die overweldigend of gevaarlijk zijn, zoals plotselinge confrontaties met de dood of ernstige verminking, zelfdoding, geweldsdelicten, agressie of het ervaren van ongewenste intimiteiten.